StrandhuisjesYoga in De Yogakrant

StrandhuisjesYoga
Yogales op je vakantieadres

’s Ochtends opstaan, de deuren van je strandhuisje openen en een heerlijke privé yogales volgen. Dat kan met StrandhuisjesYoga, een nieuw yogaplatform in Nederland. Er is niets zo fijn als yoga in de buitenlucht: het vermindert stress en geeft een boost aan je immuunsysteem.

StrandhuisjesYoga is begonnen in Katwijk aan Zee en breidt zich nu uit langs de Nederlandse kust. Initiatiefnemer en yogadocent Annelies Bakker, die onlangs na 10 jaar Berlijn terug naar Nederland verhuisde, vroeg zich af: wat kan er wél in deze rare tijd? Het antwoord vond ze vlakbij waar ze is opgegroeid: het Katwijkse strand. “Gasten van strandhuisjes willen een unieke ervaring aan zee. Yoga op zo’n locatie werkt dubbel zo sterk. Je komt helemaal tot rust met StrandhuisjesYoga, het is letterlijk zen aan zee.”

Hoe werkt StrandhuisjesYoga? Via de website kies je een locatie, dag en tijdstip voor jouw yoga-moment. Er is aanbod voor beginners en gevorderden, voor groepen vrienden, ouderen en zwangeren, voor mensen die op workation zijn en voor yoga bij slecht weer. En het leuke is: verder hoef je niets te regelen. De yogadocent komt naar je strandhuisje toe, rolt de yogamatjes uit, geeft je een uur lang persoonlijk yogales en schenkt na afloop een gezond kopje thee voor je in.

Bijzonder aan StrandhuisjesYoga is dat het niet alleen een plek is waar yogaliefhebbers een yogales naar hun vakantieadres boeken. “Ook yogadocenten komen hier samen en delen hun kennis met elkaar. Er is veel behoefte aan verbinding onderling en het is enorm dankbaar werk om dat te kunnen faciliteren. Daarom is StrandhuisjesYoga zo waardevol.”

In De Yogakrant een artikel over StrandhuisjesYoga

De Yogakrant bij jouw thuis? Dat kan! Een jaarabonnement heb je al voor € 14,50. De Yogakrant verschijnt 4x per jaar, op het ritme van de seizoenen.